Αρχική σελίδα Γραφείο ΝεότητοςΝεότητα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας οργανώνει και συντονίζει την ποιμαντική δράση της τοπικής Εκκλησίας στις «ευαίσθητες»  ηλικιακές ομάδες  των παιδιών, των εφήβων και των νέων.

 

ΤΟΜΕΙΣ

Κατήχηση

Στην Ι. Μητρόπολή μας λειτουργούν κατηχητικές συνάξεις στις περισσότερες ενορίες, για όλες τις βαθμίδες κατήχησης: Προκατώτερο, Κατώτερο, Μέσο και Ανώτερο. Ο Τομέας εφοδιάζει τους κατηχητές και τις κατηχήτριες με σύγχρονα Κατηχητικά Βοηθήματα , εποπτικό υλικό και οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς και διάφορες δράσεις όπως αθλητικούς αγώνες, εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις.

Κατασκηνώσεις

Από το καλοκαίρι του 2014 λειτουργούν από την Μητρόπολή μας κατασκηνώσεις. Αγόρια και κορίτσια από 11 έως 18 ετών κάθε καλοκαίρι αναζητούν αληθινά πρότυπα και  γνήσιες φιλίες, ψυχαγωγούνται και αθλούνται, περνώντας γόνιμα και δημιουργικά τις διακοπές τους. Ο τομέας των κατασκηνώσεων εργάζεται προπαρασκευαστικά τον χειμώνα,  με προκατασκηνωτικές συναντήσεις καθώς και επιμορφώσεις στελεχών. Οι εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως βρίσκονται στο Όρος Φαρμακά Αργολίδας και βρίσκονται υπό κατασκευή.

Συνάξεις Νέων

Αφορά νέους, φοιτητές-φοιτήτριες από 18 έως 40 ετών. Οι συνάξεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στο Ναύπλιο (Αίθουσα Ιεράς Μητροπόλεως, Βασιλέως Κωνσταντίνου 31 και Ναυαρίνου 2) και στο Άργος (Νεανική Βιβλιοθήκη, Πάρκο Μπόνη) στις 7:00 το απόγευμα. Ομιλητής των συνάξεων είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος ή επίσημος προσκεκλημένος. Αναπτύσσονται διάφορα θέματα θεολογικού, πνευματικού και κοινωνικού περιεχομένου. Διοργανώνονται εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συναντήσεις- επισκέψεις με άλλες συνάξεις νέων και γιορτές.

Κέντρα Νεότητος

Τα Κέντρα Νεότητος είναι ένας θεσμός που λειτουργεί στην Μητρόπολη μας από τον Οκτώβριο του 2014. Στο Ναύπλιο λειτουργεί στην περιοχή της Πρόνοιας Παπακωστοπούλου 10 και 25ης Μαρτίου και στο Άργος Πασχαλινοπούλου 13. Τα κέντρα είναι εφοδιασμένα με επιτραπέζια παιχνίδια (ομαδικά και ατομικά), με υλικά χειροτεχνίας και εποπτικά μέσα.

Παιδεία και Εθελοντισμός

Δημιουργήθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2015. Δίνει την ευκαιρία στους νέους, μέσα από διάφορες δράσεις να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Από το φθινόπωρο του 2015 λειτουργεί «μητρώο εθελοντών», που απαρτίζεται από μαθητές σχολείων της Μητρόπολής μας και από νέους που συμμετέχουν στις «Συνάξεις Νέων».

Μητρώο Εθελοντών

Υποεπιτροπές

Α. Εκδηλώσεων και Β. Εκδρομών

Δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 και αποτελούν υποστηρικτικές ομάδες στους τομείς.

Γ. Επιτροπή Επικοινωνίας

Ξεκίνησε την λειτουργία της τον Δεκέμβρη του 2014. Αποσκοπεί να ενημερώνει μέσω της χρήσης των συγχρόνων Μέσων Επικοινωνίας τους ενδιαφερόμενους νέους και παιδιά. Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Γραφείου είναι πρώτιστο μέλημα της Επιτροπής.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λόφος Ευαγγελιστρίας
Ναύπλιο, ΤΚ 21100

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μας;
Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα…